A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Чечельницький центр первинної медико-санітарної допомоги" Чечельницької селищної ради Гайсинського району Вінницької області

Рак молочної залози

Дата: 20.10.2022 13:40
Кількість переглядів: 15

Рак молочної залози — найпоширеніше онкологічне захворювання у світі. Протягом свого життя на рак молочної залози буде хворіти приблизно кожна дванадцята жінка. Рак молочної залози є головною причиною смерті жінок від онкологічних захворювань.

За даними Національного канцер-реєстру, у 2020 році в Україні зареєстрували 12 824 випадків раку молочної залози (12 736 жінок та 88 чоловіків), а 4 998 людей померли внаслідок цієї недуги (4 960 жінок і 38 чоловіків). Тобто на кожні 10 нових випадків захворювання в Україні реєструють 3 смерті від нього.

Найчастіше рак молочної залози проявляється у вигляді безболісної «кульки» (шишки) або ущільнення в грудях. Важливо, щоби жінки, які виявили аномальне ущільнення в грудях, без зволікань звернулися за консультацією до лікаря не пізніше, ніж через 1–2 місяці після виявлення ущільнення, навіть якщо вони не відчувають ніякого болю. Раннє виявлення недуги сприяє більш успішному лікуванню.

Як правило, серед симптомів раку молочної залози виділяють такі:


<div class=


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Додати послуги

Додати ще одну послугу