A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Чечельницький центр первинної медико-санітарної допомоги" Чечельницької селищної ради Гайсинського району Вінницької області

Цукровий діабет

Дата: 15.11.2022 10:49
Кількість переглядів: 29

Цукровий діабет є хронічним захворюванням, що проявляється тривалим підвищенням рівня глюкози в крові вище норми.

‼ Хвороба призводить до серйозних пошкоджень серця, судин, очей, нирок та нервів. Люди, які хворіють на діабет можуть мати вищий ризик ускладнень від COVID-19 (https://bit.ly/3qFdIfw)

🤔 Існує декілька типів діабету: цукровий діабет І типу, цукровий діабет ІІ типу, гестаційний діабет та інші. Цукровий діабет ІІ типу є найбільш поширеним серед населення. Ризик розвитку цього типу діабету можна знизити, якщо вести здоровий спосіб життя.

Ділимося порадами з профілактики цукрового діабету II типу:

✔ Збільште фізичну активність. Регулярні фізичні навантаження допоможуть вам позбутися зайвої ваги, знизити рівень цукру в крові, підвищити чутливість клітин до інсуліну.

✔ Дотримуйтеся здорового харчування. При виборі типу харчування для профілактики або при діабеті потрібно проконсультуватися зі спеціалістом та враховувати ваші індивідуальні особливості, аби не зашкодити організму.

✔ Стежте за вагою. Якщо у вас ожиріння чи надмірна вага, ризик захворіти на діабет зростає. Доведено, що втрата надмірної ваги сприяє поліпшенню здоров’я.

✔ Утримуйтеся від куріння та відмовтеся від алкоголю. Чим більше ви курите, тим більший ризик діабету. Надмірна кількість алкоголю також впливає на ризик розвитку хвороби.

✔ Пам’ятайте, сімейний лікар може докладно проконсультувати вас щодо ризиків, пов’язаних із цукровим діабетом II типу, а також, за потреби, призначити додаткові аналізи для діагностики. Вчасно звертайтеся до лікаря та бережіть своє здоров’я!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Додати послуги

Додати ще одну послугу